Budget
€€€
Openingsuren
Openingsuren
Over dit restaurant
Restaurant da Costa is genoemd naar zijn chef en eigenaar: David da Costa. Deze Nederlander met Indonesische roots begon op achttienjarige leeftijd noodgedwongen te koken. Na zijn hele leven bij zijn grootouders te hebben gewoond, kwam David er plots alleen voor te staan. Om zichzelf te onderhouden, moest hij creatief zijn. Aangezien hij met zijn kickbokscarrière niet genoeg verdiende en je in de horeca altijd 'personeelseten' krijgt, ging David aan de slag als keukenhulp. Zo ontdekte hij gaandeweg zijn passie. Op zijn tweeëntwintigste zette hij zijn ingenieursstudies stop en investeerde hij al zijn spaargeld in een koksopleiding aan Spermalie in Brugge. Gedreven door een honger naar méér, ging David aan de slag bij De Lindehof** (Nuenen), Pure-C**(Cadzand) en VANE (Eindhoven). In 2019 was het tijd voor de volgende stap, zijn eigen signatuur zetten in Antwerpen. In restaurant da Costa zijn er geen regels en al zeker geen hokjes. Kom langs om deze keukenrebel zelf te leren kennen. MEET THE CHEF DAVID DA COSTA Ik ben David da Costa chef en eigenaar van restaurant da Costa in Antwerpen. Sinds September 2019 baat ik samen met mijn vrouw 24 zitplaats tellende restaurant uit. Ik ben begonnen als hulp in de keuken toen ik nog op de middelbare school zat. Maar ik ben er nooit meer uitgegaan. Mijn leerscholen zijn de Lindehof**(Nuenen), Pure-C**(Cadzand), Vane Restaurant (Eindhoven). Mijn kookstijl is zeer divers, ik kan er niet echt een plakker op kleven. Ik kook gewoon wat ik lekker vind. De ene keer is mijn menu-kaart wat meer Aziatisch getint de andere keer Mediterraans of zelfs een combinatie van smaken. In mijn restaurant wil ik mensen meenemen in mijn zoektoch naar smaken en nieuwe combinaties. je proeft alles wat ik meemaak in mijn leven. Zo ben ik met de Indonesische keuken opgegroeit en deze smaken zijn altijd wel in mijn menu te vinden. Daarnaast is mijn vrouw Marokkaans en staan er regelmatig ook smaken uit haar keuken in mijn menu's Zelf houd ik veel van comfort food Zoals stoofpotten, eenpansgerechten en dergelijke. Dit durf ik ook vaak als side-dish mee te serveren. Wil je culinair verrast worden aarzel niet om een reservering te maken. www.restaurant-dacosta.be Wil je liever gewoon leuke foto's bekijken dat mag natuurlijk ook mijn instagramprofiel is restaurant.dacosta Tot snel! RESTAURANT DA COSTA Da Costa is een nieuw, modern restaurant midden in het centrum van Antwerpen. Gevestigd in een authentiek gebouw, gedateerd uit 1647, vindt u verschillende unieke settings voor een fantastische avond uit. Kom binnen en ervaar onze gastvrijheid tezamen met onze ongeëvenaarde culinaire beleving in een sfeervolle omgeving. Wij verwelkomen u graag in ons restaurant
Beoordelingsscore
Schrijf als eerste een beoordeling over dit restaurant
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
Heidi
Beoordeeld op: 05/04/2024
Heidi beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Lekker gegeten: keer op keer lekker en verrasse...

Lekker gegeten: keer op keer lekker en verrassend. Da Costa stelt nooit teleur.

Hugo
Beoordeeld op: 31/03/2024
Hugo beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Heerlijke gerechtjes met uitgelezen wijnen...

Heerlijke gerechtjes met uitgelezen wijnen in een gezellig kader, attente en vriendelijke bediening. Zeer aanbevolen!

Ingrid
Beoordeeld op: 22/03/2024
Ingrid beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie, Verhouding prijs/kwaliteit

super lekkere keuken! smaken zijn top !!!...

super lekkere keuken! smaken zijn top !!!

Bart
Beoordeeld op: 18/03/2024
Bart beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Lekker eten, prima wijn. Wel relatief kleine...

Lekker eten, prima wijn. Wel relatief kleine porties en vrij veel tijd tussen de verschillende gangen.

Dagmar
Beoordeeld op: 03/03/2024
Dagmar beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Business lunch/diner, Trendy kader, Gastronomie

Het eten dat geserveerd werd op het bord, wanne...

Het eten dat geserveerd werd op het bord, wanneer het geserveerd werd, was voortreffelijk. Maar ze zeggen dat honger de beste saus is en ik kan niet beoordelen hoezeer mijn smaak getriggerd werd door honger gezien we meer dan 5 uur aan tafel gezeten hebben voor het standaard menu. De wachttijden tussen de gerechten waren onaangenaam lang. Het viel ons op dat vanaf het moment dat de chef aanwezig was in de zaak de bediening minder met hun vingers stond te draaien en minder babbelden met elkaar, maar ook effectief doorwerkten.

Kurt
Beoordeeld op: 02/03/2024
Kurt beveelt dit restaurant aan voor: Business lunch/diner, Gastronomie

Zeer lekker, verrassend en verfijnd menu. ...

Zeer lekker, verrassend en verfijnd menu. Zowel de smaken als de presentatie zijn top. Deze chef-kok heeft onze verwachting ver overtroffen. De bediening is ook professioneel, maar tegelijk vriendelijk en vlot. We namen het 6-gangen menu met aangepaste wijnen. Ook de wijnen waar stuk voor stuk toppers en de glazen worden mooi gevuld. De info bij de wijn en bij de gerechten is uitgebreid. Zeer fijn! Enige minpunt is het pand, er mist gezellig warm licht, er zijn geen gordijnen, geen tapijt en de muziek komt enkel van ergens uit de (open) keuken. Dit restaurant heeft alvast op culinair creatief vlak een kans om mee te gaan spelen met de toppers, maar dan dient de inrichting van het restaurant wel aangepakt te worden. Wij komen zeker nog terug.

Tommy
Beoordeeld op: 25/12/2023
Tommy beveelt dit restaurant aan voor: Groepen

eten heel erg lekker maar daar is ook alles...

eten heel erg lekker maar daar is ook alles mee gezegd.... De bediening was rampzalig, alle lampjes op tafel leeg, wc heel erg vuil. Als ik meld dat de wc vuil is, krijg ik de feedback "dat het wel mee valt". Niemand vroeg of het gesmaakt heeft, we hebben 5x moeten vragen of iemand wijn wil bij schenken, enz, enz... Heel erg jammer, want het eten was lekker, maar ik kom er nooit meer na deze ervaring.

Vera
Beoordeeld op: 24/12/2023
Vera beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Heel lekker eten en superbediening...

Heel lekker eten en superbediening

Krista
Beoordeeld op: 18/12/2023
Krista beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Verhouding prijs/kwaliteit

Lekker! Frisse gerechtjes, geen te zware sauzen...

Lekker! Frisse gerechtjes, geen te zware sauzen, wij komen zeker terug!

jenko
Beoordeeld op: 07/12/2023
jenko beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Zeer tevreden, zoals elke keer eigenlijk. Zeer...

Zeer tevreden, zoals elke keer eigenlijk. Zeer lekker eten en geweldige bediening!

Alle beoordelingen van dit restaurant