Villa Muun

Balen
Gastheer Vincent Kolen, chef Arnaud Debevere en hun team staan klaar om u in de watten te leggen in Villa Muun. Na 14 jaar leegstand werd het imposante herenhuis uit 1908, gelegen in hartje Balen te midden van enkele historische gebouwen en plaatsen, samen met de verdoken tuin in ere hersteld. In pure Kempense klasse wordt u ontvangen in de authentieke woonkamer en veranda met zicht op tuin. Het interieur ademt de rijke geschiedenis van het pand en haar toenmalige opmerkelijke bewoners uit.

In een gezellig kader kan u genieten bij een koffie of een verse thee met zoetigheden of een kleine snack. Chef Arnaud legt zich met hart en ziel toe op de betere keuken en is gepassioneerd door vlees. De kaart telt dan ook een uitgebreide selectie aan vleesgerechten. Uiteraard wordt de visliefhebber en de vegetariër niet uit het oog verloren! Het paradepaardje in huis is zonder twijfel de 'Himalayan salted dry aged beef', rundsvlees met een rijpingstechniek die uniek is in Europa. Een ongeëvenaarde smaaksensatie komt op u af. Intussen is ook onze 'Muunburger Deluxe' een gekend gegeven tot ver buiten Balen. Dit schijnbaar Mc.Donalds-gerecht wordt uitsluitend met 'culinair verantwoorde producten' bereid.

Villa Muun is niet enkel de vleesreferentie in de Kempen, maar heeft ook een zeer uitgebreid gamma aan bieren. Vincent is de bezieler van de bierkaart. De kaart telt maar liefst 70 soorten Belgische bieren, waarvan er 25 uit de Kempen komen. Met zorg zal de uitbater u begeleiden in de zoektocht naar het meest gepaste bieren bij elk gerecht om zo een onvergetelijke smaakervaring te creëren. De menukaart bevat alle informatie over de bieren en vleessoorten. Ook tal van historische weetjes over het pand, haar bewoners en de directe omgeving zijn het lezen waard.

De uiterste gedrevenheid en aandacht voor streekproducten en productachtergrond blijkt niet onopgemerkt. Professionele jury's gingen u voor en prijzen deze zaak met een 'Pure Kempen-label' en een opmerkelijke prestatie binnen 'Horeca-awards 2013-2014'.

Opening times

Closed at the moment

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 17:00-23:00
Thursday 17:00-23:00
Friday 17:00-23:45
Saturday 17:00-23:45
Sunday 09:00-23:00

Address

Nieuwstraat 8
2490 Balen (BE)
map_small

No reviews available yet

© 2019 tablebooker CVBA