google map
Budget
Nata
8500 KORTRIJK Belgische, Belgisch-Franse, Franse, Seizoensgebonden
Bistro Juste
8500 KORTRIJK Belgisch-Franse, Bistro
9.3
Brasserie St. Medard
8500 KORTRIJK Bier , Beer, Belgische, Belgisch-Franse, Bistro, Brasserie, Wild, Kipgerechten, Engelse, Visgerechten, Vlaamse, Franse, Glutenvrije, Internationale, Marktaanbod, Vleesgerechten, Oosterse, Pasta, Streekgebonden, Salades, Seizoensgebonden, Tapas, Traditionele, Veganistisch, Vegetarische
9.1
D'oude Burcht
8500 KORTRIJK Belgische, Belgisch-Franse, Bistro, Bistronomie, Continentale - Europese, Franse, Gastronomische
9.2
Saint-Christophe
8500 KORTRIJK Belgisch-Franse, Gastronomische
13/20 Gault&Millau
9.2
Nata
Belgische, Belgisch-Franse, Franse, Seizoensgebonden
Bistro Juste
Belgisch-Franse, Bistro
Brasserie St. Medard
Bier , Beer, Belgische, Belgisch-Franse, Bistro, Brasserie, Wild, Kipgerechten, Engelse, Visgerechten, Vlaamse, Franse, Glutenvrije, Internationale, Marktaanbod, Vleesgerechten, Oosterse, Pasta, Streekgebonden, Salades, Seizoensgebonden, Tapas, Traditionele, Veganistisch, Vegetarische
D'oude Burcht
Belgische, Belgisch-Franse, Bistro, Bistronomie, Continentale - Europese, Franse, Gastronomische
Saint-christophe
13/20 Gault&Millau
Belgisch-Franse, Gastronomische
13/20 Gault&Millau
Maddox
Belgisch-Franse

Kortrijk

Kortrijk is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen ligt aan de rivier de Leie. Kortrijk ligt op 25km van de Franse stad Rijsel.

Kortrijk heeft een aantal zeer mooie culturele trekpleisters, waaronder de Broeltorens, de Grote Markt met het Belfort en stadhuis en de het Begijnhof, dat een plekje heeft veroverd op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed.

De museumliefhebber kan terecht in Kortrijk 1302, dit museum vertelt het verhaal van de Guldensporenslag, het Museum Texture, dat vertelt over de linnen- en vlasnijverheid of in het luchtvaartmuseum, Flanders Aviation Society.

De actieve toerist kan er naar hartenlust wandelen, fietsen en varen. Het wandelnetwerk 'Land van Mortagne' biedt een ruim aanbod aan wandelroutes door een glooiend landschap met bosjes, natuurgebieden, imposante vierkant hoeves en eeuwenoude kapellen. Met de fiets of per boot kan je genieten van de natuur langs of op de verschillende waterwegen die een leidraad zijn in het gevarieerde landschap van de Leiestreek.

Kortrijk heeft tal van bistro's en restaurants in en buiten het centrum. Ook kan je er terecht voor culinaire wandelingen, gastronomische fietstochten en kookworkshops.

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Kortrijk tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.be een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Kortrijk online boeken!