FAQ

Tablebooker actie "Steun onze restaurants"
Wat is de “Steun onze restaurants” actie van Resto.be?
Restaurants hebben het zeer moeilijk in deze tijden en kunnen je steun goed gebruiken. Op Resto.be kan je nu elk restaurant steunen door te klikken op de “Steun dit restaurant” button. Zo kan je meteen een cadeaubon kopen of laten weten dat je dit graag wilt doen.
Wat als het restaurant nog niet werkt met online cadeaubonnen op Resto.be?
Werkt het restaurant nog niet met onze cadeaubonnen? Geen probleem want dankzij jouw “steun dit restaurant” bericht activeren we die dan volledig gratis voor je favoriete restaurant zodat elke euro die je wilt steunen bij je favoriete restaurant terecht komt.
Wordt het volledige bedrag van de bon naar het restaurant doorgestort?
Ja, Resto.be neemt de transactiekosten én de verwerkingskosten gedurende de Corona Lockdown op zich
Waneer kan ik mij cadeaubon gebruiken?
Je kan je bon gebruiken zodra het restaurant weer geopend is.
Wat als het restaurant gesloten blijft?
Resto.be brengt jullie en restaurants enkel ik contact met elkaar. Het restaurant is de uitgever van de bon. Je dient je vraag tot terugbetaling in dit geval te richten aan het restaurant.
Je profiel MyResto
Nog meer op jouw maat surf je met een MyResto profiel: hiermee kan je verschillende lijstjes maken (Favorieten, Wishlist, Beenthere... ) en je online reservaties raadplegen en wijzigen. Je kan je profielgegevens én foto zelf beheren, je account (los)koppelen aan/van je Facebook account of desactiveren
Je reservatie
Op Resto.be kun je meer dan 2000 restaurants online reserveren via onze Tablebooker reservatietechnologie. Dit betekent dat je onmiddellijk kan zien of er nog plaats is en je krijg ook meteen een bevestiging van je reservatie via email en desgewenst sms. Bellen en mailen is dus niet meer nodig. Via de link in de bevestigingsmail kan je de reservatie aanpassen, toevoegen aan je agenda, vrienden uitnodigen en de wegbeschrijving naar het restaurant opvragen. Je ontvangt de dag na je restaurantbezoek een mail van ons met de uitleg hoe je je beoordeling kan schrijven.
Beoordelingen
Je vind bijna 400.000 beoordelingen op Resto.be. Je kan via de detailpagina van elk restaurant een beoordeling schrijven. Als je via onze site online geboekt hebt of als je via de website van het restaurant met een Tablebooker reservatiemodule hebt gereserveerd ontvang je de dag na je restaurantbezoek een mail van ons met een link naar de module waarmee je je beoordeling kan schrijven. De beoordeling wordt altijd naar het restaurant gestuurd. Enkel als je ook akkoord gaat met publicatie wordt ze op Resto.be gepubliceerd. Resto.be publiceert deze beoordelingen maar je blijft als auteur zelf verantwoordelijk voor hetgeen je geschreven hebt. Bij de publicatie van je beoordeling op Resto.be worden je voornaam en de eerste letter van je achternaam vermeld.
De Resto Top 10
We willen zo objectief en transparant mogelijk zijn bij het maken van een Top 10 per stad. Voor de berekening van de Top 10 houden we rekening met 1: het aantal bezoeken van de pagina van het restaurant de laatste 30 dagen 2: de gemiddelde waardering die het restaurant ontving en 3: het aantal online reservaties voor het restaurant via de Tablebooker reservatie technologie gedurende de laatste 30 dagen. We geven aan elke parameter evenveel gewicht.
Promoties
Elke dag zijn er restaurants die een promotie hebben voor onze gebruikers: om eventuele laatste tafels in te vullen, als actie, als extra publicitaire ondersteuning. Je kan van deze promotie enkel gebruik maken door online te reserveren. De voorwaarden en eventuele beperkingen zijn telkens duidelijk uitgelegd.
Rubriek Meest Gereserveerd
De rubriek meest gereserveerde restaurants komt tot stand door te meten hoe vaak het restaurant de laatste 30 dagen via onze Tablebooker technologie online werd gereserveerd.
Label Platinum member
Dit label wordt toegekend aan restaurants die opteerden voor het partner pakket Platinum op Resto.be waarbij ze- indien het restaurant beantwoordt aan je zoekcriteria - bovenaan de resultaten pagina komen. Het label zelf zegt dus niets over onze/jullie waardering van het restaurant en staat daar volledig los van.
Ik heb een vraag (technisch, commercieel, algemeen..) voor Resto.be. Bij wie kan ik terecht?
Op de homepagina van Resto.be vindt u in de navigatiebalk bovenaan de rubriek "contact". Door hier op te klikken kunt u een mail sturen naar de gewenste afdeling.
Wat betekent de datum bij een beoordeling?
De datum vermeldt wanneer de gebruiker die deze commentaar heeft geschreven het restaurant bezocht heeft. Als deze datum niet gekend is, staat hier "onbekend".