Budget
€€€
Openingsuren
Openingsuren
Over dit restaurant
Restaurant da Costa is genoemd naar zijn chef en eigenaar: David da Costa. Deze Nederlander met Indonesische roots begon op achttienjarige leeftijd noodgedwongen te koken. Na zijn hele leven bij zijn grootouders te hebben gewoond, kwam David er plots alleen voor te staan. Om zichzelf te onderhouden, moest hij creatief zijn. Aangezien hij met zijn kickbokscarrière niet genoeg verdiende en je in de horeca altijd 'personeelseten' krijgt, ging David aan de slag als keukenhulp. Zo ontdekte hij gaandeweg zijn passie. Op zijn tweeëntwintigste zette hij zijn ingenieursstudies stop en investeerde hij al zijn spaargeld in een koksopleiding aan Spermalie in Brugge. Gedreven door een honger naar méér, ging David aan de slag bij De Lindehof** (Nuenen), Pure-C**(Cadzand) en VANE (Eindhoven). In 2019 was het tijd voor de volgende stap, zijn eigen signatuur zetten in Antwerpen. In restaurant da Costa zijn er geen regels en al zeker geen hokjes. Kom langs om deze keukenrebel zelf te leren kennen. MEET THE CHEF DAVID DA COSTA Ik ben David da Costa chef en eigenaar van restaurant da Costa in Antwerpen. Sinds September 2019 baat ik samen met mijn vrouw 24 zitplaats tellende restaurant uit. Ik ben begonnen als hulp in de keuken toen ik nog op de middelbare school zat. Maar ik ben er nooit meer uitgegaan. Mijn leerscholen zijn de Lindehof**(Nuenen), Pure-C**(Cadzand), Vane Restaurant (Eindhoven). Mijn kookstijl is zeer divers, ik kan er niet echt een plakker op kleven. Ik kook gewoon wat ik lekker vind. De ene keer is mijn menu-kaart wat meer Aziatisch getint de andere keer Mediterraans of zelfs een combinatie van smaken. In mijn restaurant wil ik mensen meenemen in mijn zoektoch naar smaken en nieuwe combinaties. je proeft alles wat ik meemaak in mijn leven. Zo ben ik met de Indonesische keuken opgegroeit en deze smaken zijn altijd wel in mijn menu te vinden. Daarnaast is mijn vrouw Marokkaans en staan er regelmatig ook smaken uit haar keuken in mijn menu's Zelf houd ik veel van comfort food Zoals stoofpotten, eenpansgerechten en dergelijke. Dit durf ik ook vaak als side-dish mee te serveren. Wil je culinair verrast worden aarzel niet om een reservering te maken. www.restaurant-dacosta.be Wil je liever gewoon leuke foto's bekijken dat mag natuurlijk ook mijn instagramprofiel is restaurant.dacosta Tot snel! RESTAURANT DA COSTA Da Costa is een nieuw, modern restaurant midden in het centrum van Antwerpen. Gevestigd in een authentiek gebouw, gedateerd uit 1647, vindt u verschillende unieke settings voor een fantastische avond uit. Kom binnen en ervaar onze gastvrijheid tezamen met onze ongeëvenaarde culinaire beleving in een sfeervolle omgeving. Wij verwelkomen u graag in ons restaurant
Beoordelingsscore
8.7 Gebaseerd op 240 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
240 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
Jill
Deze beoordeling is geschreven na gebruik van de promotie: RestoDays Édtition Étoilée 2024
Beoordeeld op: 24/06/2024
Jill beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Trendy kader, Gastronomie

Heel lekker gegeten in vervang-restaurant Teatr...

Heel lekker gegeten in vervang-restaurant Teatro, vriendelijke ober maar jammer genoeg heel moeilijk te verstaan. Dat is spijtig omdat we graag goed begrijpen welke lekkere gerechtjes worden voorgeschoteld.

dirk
Deze beoordeling is geschreven na gebruik van de promotie: RestoDays Édtition Étoilée 2024
Beoordeeld op: 22/06/2024
dirk beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Business lunch/diner

Vriendelijke bediening en lekkere gerechten...

Vriendelijke bediening en lekkere gerechten mooie zaal

Rudolf
Deze beoordeling is geschreven na gebruik van de promotie: RestoDays Édtition Étoilée 2024
Beoordeeld op: 21/06/2024
Rudolf beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

We waren in het restaurant Theatro, dat als...

We waren in het restaurant Theatro, dat als tweede restaurant van Da Costa fungeert. Het aanbod was zeer creatief en divers samengesteld. Er waren vier gangen alle gerechten waren culinair verfijnd met uitgesproken smaakbeleving. Een aanrader voor liefhebbers van creatieve gastronomie.

Nadia
Beoordeeld op: 17/06/2024
Nadia beveelt dit restaurant aan voor: Groepen

De hapjes, voorgerecht en tussengerecht waren...

De hapjes, voorgerecht en tussengerecht waren zeker lekker, maar de service en wachttijd waren voor een restaurant dat een 12/20 in de gault millau heeft rampzalig. 1 kok die echt alles moest doen (nadeel open keuken) met 2 zeer jonge, onervaren zaalmedewerkers die het merendeel van de tijd stonden te lummelen. Er werd ons een verkeerde fles wijn gebracht, die we wel proefden (onze fout) en uiteindelijk wel opdronken. Als excuus werd dan gezegd dat het een andere muscat was, maar het bleek een totaal andere wijn te zijn. We waren er om 19h en ik denk dat we rond 22h15 ons hoofdgerecht hadden. De helft van de zaal had toen nog geen hoofdgerecht gezien. Het bijgerecht dat bij het hoofgerecht hoorde, kwam nadat we ons hoofdgerecht al op hadden. Ondertussen kwam er hulp toegesneld (nog een jonge zaalmedewerker), maar deze kon evenzeer de kok niet helpen. Integendeel nu stonden ze met 3 te lummelen. Het leek bijna of we in een verborgen camera programma waren beland. In ons gezelschap zat toevallig een chef-kok en deze kon het echt niet meer aanzien. Hij sprak het personeel er op aan, waarop zij hun baas belden. Ondertussen hoorden we het excuus: “het is lang geleden dat we nog een menu aanboden” (terwijl er een 6-gangen menu op de kaart staat en wij slechts 4 gangen bestelden: resto days menu + 1 extra gerecht). De baas kwam 15 minuten later aan (vermoedelijk van een ander restaurant) om in zijn eigen woorden “de boel te redden”. We hebben vriendelijk bedankt voor het dessert, kregen weliswaar een korting, maar hier zien ze ons nooit meer terug.

Chung Sai
Beoordeeld op: 03/06/2024
Chung Sai beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Verhouding prijs/kwaliteit

Vriendelijke ontvangst.We hebben de 6 gangen...

Vriendelijke ontvangst.We hebben de 6 gangen menu genomen met aangepaste wijnen.Het eten was top,combinatie met de kruiden ook.Komen zeker terug.

Kim
Beoordeeld op: 03/05/2024
Kim beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Moeilijk te vinden restaurant. Weinig volk,...

Moeilijk te vinden restaurant. Weinig volk, restaurant was redelijk leeg wat een vreemde sfeer gaf. Eten was ok, maar prijs-kwaliteit niet overtuigend. Weinig flexibiliteit in wijnkeuze per glas.

Betty
Beoordeeld op: 29/04/2024
Betty beveelt dit restaurant aan voor: Gastronomie, Verhouding prijs/kwaliteit

Heel créatif, zeer geraffineerd...

Heel créatif, zeer geraffineerd

Heidi
Beoordeeld op: 05/04/2024
Heidi beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Lekker gegeten: keer op keer lekker en verrasse...

Lekker gegeten: keer op keer lekker en verrassend. Da Costa stelt nooit teleur.

Hugo
Beoordeeld op: 31/03/2024
Hugo beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Heerlijke gerechtjes met uitgelezen wijnen...

Heerlijke gerechtjes met uitgelezen wijnen in een gezellig kader, attente en vriendelijke bediening. Zeer aanbevolen!

Ingrid
Beoordeeld op: 22/03/2024
Ingrid beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie, Verhouding prijs/kwaliteit

super lekkere keuken! smaken zijn top !!!...

super lekkere keuken! smaken zijn top !!!

Alle beoordelingen van dit restaurant