Budget
€€€
Openingsuren
Openingsuren
Over dit restaurant
Restaurant da Costa is genoemd naar zijn chef en eigenaar: David da Costa. Deze Nederlander met Indonesische roots begon op achttienjarige leeftijd noodgedwongen te koken. Na zijn hele leven bij zijn grootouders te hebben gewoond, kwam David er plots alleen voor te staan. Om zichzelf te onderhouden, moest hij creatief zijn. Aangezien hij met zijn kickbokscarrière niet genoeg verdiende en je in de horeca altijd 'personeelseten' krijgt, ging David aan de slag als keukenhulp. Zo ontdekte hij gaandeweg zijn passie. Op zijn tweeëntwintigste zette hij zijn ingenieursstudies stop en investeerde hij al zijn spaargeld in een koksopleiding aan Spermalie in Brugge. Gedreven door een honger naar méér, ging David aan de slag bij De Lindehof** (Nuenen), Pure-C**(Cadzand) en VANE (Eindhoven). In 2019 was het tijd voor de volgende stap, zijn eigen signatuur zetten in Antwerpen. In restaurant da Costa zijn er geen regels en al zeker geen hokjes. Kom langs om deze keukenrebel zelf te leren kennen. MEET THE CHEF DAVID DA COSTA Ik ben David da Costa chef en eigenaar van restaurant da Costa in Antwerpen. Sinds September 2019 baat ik samen met mijn vrouw 24 zitplaats tellende restaurant uit. Ik ben begonnen als hulp in de keuken toen ik nog op de middelbare school zat. Maar ik ben er nooit meer uitgegaan. Mijn leerscholen zijn de Lindehof**(Nuenen), Pure-C**(Cadzand), Vane Restaurant (Eindhoven). Mijn kookstijl is zeer divers, ik kan er niet echt een plakker op kleven. Ik kook gewoon wat ik lekker vind. De ene keer is mijn menu-kaart wat meer Aziatisch getint de andere keer Mediterraans of zelfs een combinatie van smaken. In mijn restaurant wil ik mensen meenemen in mijn zoektoch naar smaken en nieuwe combinaties. je proeft alles wat ik meemaak in mijn leven. Zo ben ik met de Indonesische keuken opgegroeit en deze smaken zijn altijd wel in mijn menu te vinden. Daarnaast is mijn vrouw Marokkaans en staan er regelmatig ook smaken uit haar keuken in mijn menu's Zelf houd ik veel van comfort food Zoals stoofpotten, eenpansgerechten en dergelijke. Dit durf ik ook vaak als side-dish mee te serveren. Wil je culinair verrast worden aarzel niet om een reservering te maken. www.restaurant-dacosta.be Wil je liever gewoon leuke foto's bekijken dat mag natuurlijk ook mijn instagramprofiel is restaurant.dacosta Tot snel! RESTAURANT DA COSTA Da Costa is een nieuw, modern restaurant midden in het centrum van Antwerpen. Gevestigd in een authentiek gebouw, gedateerd uit 1647, vindt u verschillende unieke settings voor een fantastische avond uit. Kom binnen en ervaar onze gastvrijheid tezamen met onze ongeëvenaarde culinaire beleving in een sfeervolle omgeving. Wij verwelkomen u graag in ons restaurant
Beoordelingsscore
8.7 Gebaseerd op 227 beoordelingen
Service
Kwaliteit
Kader
227 personen hebben dit restaurant beoordeeld
Door uw ervaringen te delen, helpt u anderen bij het maken van hun keuze
Tommy
Beoordeeld op: 25/12/2023
Tommy beveelt dit restaurant aan voor: Groepen

eten heel erg lekker maar daar is ook alles...

eten heel erg lekker maar daar is ook alles mee gezegd.... De bediening was rampzalig, alle lampjes op tafel leeg, wc heel erg vuil. Als ik meld dat de wc vuil is, krijg ik de feedback "dat het wel mee valt". Niemand vroeg of het gesmaakt heeft, we hebben 5x moeten vragen of iemand wijn wil bij schenken, enz, enz... Heel erg jammer, want het eten was lekker, maar ik kom er nooit meer na deze ervaring.

Vera
Beoordeeld op: 24/12/2023
Vera beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Heel lekker eten en superbediening...

Heel lekker eten en superbediening

Krista
Beoordeeld op: 18/12/2023
Krista beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Verhouding prijs/kwaliteit

Lekker! Frisse gerechtjes, geen te zware sauzen...

Lekker! Frisse gerechtjes, geen te zware sauzen, wij komen zeker terug!

jenko
Beoordeeld op: 07/12/2023
jenko beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Zeer tevreden, zoals elke keer eigenlijk. Zeer...

Zeer tevreden, zoals elke keer eigenlijk. Zeer lekker eten en geweldige bediening!

An
Beoordeeld op: 30/10/2023
An beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

zeer lekkere en verrassende gerechtjes wel...

zeer lekkere en verrassende gerechtjes wel jammer dat de website niet up to date is zelfs de menukaart op tafel was niet up to date, jammer want je betaald al snel 130 euro per persoon

Chris
Beoordeeld op: 29/10/2023
Chris beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Gastronomie

Voor deze prijs mag het iets meer zijn. Eten...

Voor deze prijs mag het iets meer zijn. Eten was simpel, maar lekker. Inkleding ondermaats, koud, geen sfeer. Op andere plaatsen krijg je meer waar voor uw geld. Zeer onbeleefde baas! Reservatie om 18u30. Na wandeling van het hotel waren we een kwartier vroeger aangekomen. De ober liet ons binnen en kreeg dan van de ‘baas’ tegen zijn voeten dat ze wel pas om 18u30 open gaan en dat hij ons eigenlijk niet binnen mocht laten. Dit is echt not done!

Rosa
Beoordeeld op: 23/10/2023
Rosa beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Trendy kader

Zeer tevreden, Ze hebben alles met z’n tweeën...

Zeer tevreden, Ze hebben alles met z’n tweeën gedaan en wat waren ze goed. Het eten zelf was heel erg lekker en wat was het een fijn restaurant om gezellig te zitten.

INGRID
Deze beoordeling is geschreven na gebruik van de promotie: RestoDays - 28ème édition
Beoordeeld op: 22/10/2023
INGRID beveelt dit restaurant aan voor: Groepen, Gastronomie

Het eten was zeer lekker. Het restaurant is...

Het eten was zeer lekker. Het restaurant is gezellig en de bediening uitzonderlijk efficiënt en vriendelijk. Wij vonden het ongelooflijk dat alles werd gerund door slechts 1 man in de keuken en 1 in de zaal. Heel veel respect voor deze twee jonge mensen!

Joey
Beoordeeld op: 18/10/2023
Joey beveelt dit restaurant aan voor: Koppels, Verhouding prijs/kwaliteit

Er werd rekening gehouden met alle wensen....

Er werd rekening gehouden met alle wensen. Was lekker,maar het mocht er wat warmer zijn.

Nathalie
Beoordeeld op: 15/10/2023
Nathalie beveelt dit restaurant aan voor: Groepen

Bediening was onderbemand...

Bediening was onderbemand

Alle beoordelingen van dit restaurant