google map
Budget

Bergen

Bergen is een Waalse stad in België en de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Bergen ligt op ongeveer 60 km van de hoofdstad Brussel en is gelegen op het kruispunt van belangrijke snelwegen.

De stad is gevestigd in de Borinage, een oude geïndustrialiseerde regio met veel geschiedenis, architectuur en cultuur. Bergen is in 2015 de Europese cultuurhoofdstad en stelt naar aanleiding hiervan 5 nieuwe musea voor: het Mons Memorial Museum, het Museum van de Doudou van Mons en de Tuin du Mayeur, het Museum van het Belfort… Daarnaast worden er nog verschillende activiteiten georganiseerd zoals festivals, tentoonstellingen en workshops.

Bergen, kunst- en cultuurstad, de stad van de Doudou is een stad vol charme die je onderdompelt in het verleden. Je kunt de stad gemakkelijk te voet verkennen dankzij de vele voetgangersstraten, pleinen en romantische tuinen.

In Bergen ontdek je echte schatten die tot het UNESCO materieel en immaterieel erfgoed behoren: de neolithische mijn van Spiennes, het Belfort, het enige barokke belfort van België dat ook de naam "El catiau" draagt, en de rituele Ducasse die elk jaar tijdens het weekend van de Drievuldigheid begint.

VisitMons is een echte toeristische gids van Bergen die je overal mee naartoe kan nemen. Hij biedt tal van functionaliteiten zoals een eenvoudige en volledige zoekfunctie op basis van je locatie, een systeem om je tickets te kopen, je hotel te reserveren en je bezoeken te plannen. Combineer uw bezoek met een proeverij in een van de restaurants in Bergen. De gratis mobiele app van Resto.be bevat alle restaurants in de buurt van Bergen.

In Bergen valt er ook op culinair vlak veel te beleven. De Franse en Italiaanse keuken zijn hier sterk vertegenwoordigd, omwille van de nabijheid van Frankrijk en de aanwezigheid van een groot aantal inwoners met Italiaanse afkomst.

Resto.be biedt u een ruime keuze aan restaurants in Bergen tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.be een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Bergen online boeken!