google map
Budget
Le Fou Du Roy
6940 DURBUY Belgisch-Franse, Wild, Franse, Glutenvrije, Marktaanbod, Vleesgerechten, Veganistisch, Vegetarische
8.9
Le Fou Du Roy
Belgisch-Franse, Wild, Franse, Glutenvrije, Marktaanbod, Vleesgerechten, Veganistisch, Vegetarische

Durbuy, het kleinste stadje van de wereld met de beste restaurants!

Durbuy bevindt zich in de provincie Luxemburg, in het hart van de driehoek Luik-Namen-Marche. Durbuy ligt op de grens tussen drie regio's: de Condroz, de Famenne en de Ardennen.

Het oude centrum van de stad (la vieille ville) is een niet te missen, uniek plekje. Een korte wandeling door het doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die geen toerist onberoerd laat. Durbuy, ingesloten tussen rivieren en bossen, is een schuilplaats geworden voor al wie snakt naar rust, ontspanning en... lekker eten!

Het ruime aanbod aan charmante restaurants maakt van Durbuy de ideale locatie voor een romantisch weekend in de Ardennen door te brengen. Gastronomie is dan ook alom vertegenwoordigd in Durbuy en in de streek.

“La Place aux Foires” is niet de enige plaats waar u heerlijk kunt eten: bijna de hele stad is gewijd aan de gastronomie en op heel wat plaatsen kan je bijvoorbeeld een “tartouille” (een soort quiche) proeven of (tijdens de herfst) genieten van heerlijke wildmenu’s. Tijdens de kerstmarkt in december worden zowat alle regionale specialiteiten aangeboden en kunnen de kleine en grote kinderen zich amuseren op verwarmde ijspiste. In de vele romantische restaurants kunt u steeds rekenen op een warm onthaal. De restaurants in Durbuy behoren bovendien tot de meeste gastronomische restaurants van de Ardennen.

Durbuy is ook een buitengewone plek om uw favoriete sporten te beoefenen: wandelen, montainbiken, kajakken op de Ourthe, rafting, klimmen, speleologie, paardrijden, golfen (een van de mooiste golfbanen van het land)... maar ook de liefhebbers van de meer traditionele sporten zoals zwemmen, tenissen of vissen komen er ruimschoots aan hun trekken.

Ook de liefhebbers van het architecturale erfgoed kunnen we geruststellen: in Durbuy, museumstad pur sang, is er keuze te over. De geschiedenis is alomtegenwoordig, zonder gebrek aan modern comfort in te boeten.

De bezienswaardigheden van Durbuy

- De Kleine Toerist: dit klein toeristentreintje brengt u naar de uitkijktoren, waar u het prachtige panorama van Durbuy en omgeving kan bewonderen.

- De Jamfabriek: bezoek van de ambachtelijke confituurfabriek

- De Brouwerij: Bezoek van de ambachtelijke brouwerij

- Het Museum van de Diamant (Diamantissimo)

- Het Topiarypark: een in Europa unieke collectie van gesnoeide buxussen in de vallei van de Ourthe.

Resto.be biedt u een ruime keuze aan verfijnde restaurants in Durbuy tegen de beste prijzen! U kunt ook heel wat restaurants in Durbuy online boeken.